Activitats outdoor

Activitat running Gimnàs Playsports

Inicia’t al running

A Playsports volem que t’inicies al món del running de la manera més saludable possible.

Els entrenaments estan pensats per persones que s’inicien o per corredors ja experts que vulguin seguir un ordre d’entrenaments per millorar la seva forma física sense perjudicar la seva salut.

El running és un esport d’alt impacte i com a tal si el practiquem de forma inadequada ens acabarà perjudicant més que no beneficiant.

 1. Com seran els nostres entrenaments?

  Escalfament (5’-10’)

  Trot suau i exercicis de mobilització articular.

  Part Principal 45’-50’

  • Carrera continua: es una sèrie d’accions repetides i mantingudes a una velocitat uniforme o constant, sense pausa, durant un període determinat de temps i a una intensitat moderada.
  • Series curtes: per millorar la velocitat, farem series des de 100 metres a els 400m. La tècnica de carrera és diferent quan fem trot a quan correm amb velocitat. Per això treballar amb series curtes i llargues ens ajudarà a incidir en la tècnica i amb la força.
  • Pujades: per millorar la potència de carrera les pujades son les més indicades. El treball en pendent ens ajudarà a millorar la nostra força explosiva.
  • Fartlek: una manera de córrer ràpid però sense deixar de costat el volum de l’entrenament. El fartlek proporciona la millora del temps de recuperació i millora l’adaptació als canvis de ritme.

  Tornada a la calma (10’-15’)

  • Estiraments: és una part important de l’entrenament ja que ens ajudarà a relaxar la musculatura després de l’exercici, evitant-nos així lesions.

  Entrenament de reforçament muscular

  Els dies de pluja o mal temps aprofitarem per fer l’entrenament al gimnàs i treballar altres aspectes tant o més importants.

  • Treball de força: ha de formar part de l’entrenament per tal de reforçar, sobretot, els músculs encarregats d’amortir i protegir les articulacions. D’aquesta manera previndrem dolors de genolls, turmells i esquena, entre d’altres.
  • Exercicis propioceptius: el treball propioceptiu es basa en exercicis sobre superfícies inestables obligant el cos a reequilibrar-se constantment. Té com a objectiu estimular els receptors propioceptius, aconseguint que la resposta neuromotora sigui cada vegada més ràpida i més eficient, disminuint així el risc de lesió davant d’un moviment inesperat.
 2. Planning mes de juny
  Sessió / data Entrenament Lloc
  1a sessió: 6 juny Caminar / Carrera contínua Les Vernedes
  2a sessió: 8 juny  Sèries curtes Camp de futbol (Sort)
  3a sessió: 13 juny  Carrera contínua Les Vernedes
  4a sessió: 15 juny  Pujada Bar “Lo Pont”
  5a sessió: 20 juny  Fartlek Les Vernedes
  6a sessió: 22 juny  Carrera contínua Les Vernedes
  7a sessió: 27 juny  Sèries curtes Camp de futbol (Sort)
  8a sessió: 29 juny   Pujada Castell de Sort