Sí, però…

Sempre ens han dit que la natació va bé per a l’esquena, molts metges recomanen nedar per reduir el mal d’esquena però hem d’aclarir que només obtindrem els beneficis si ho fem correctament.esquena_natació

Nedar de manera adequada ens pot aportar múltiples beneficis com la millora de la condició aeròbica, la flexibilitat, la força corporal, el to muscular i la coordinació en general, entre altres. És important destacar, també, que la natació la pot practicar  la majoria de les persones, independentment de l’edat i, alhora, és ideal per als qui, per uns motius o altres, no poden practicar altres tipus d’activitat física.

La natació és un exercici físic que aporta importants beneficis a l’organisme, a causa del lloc on es practica: l’aigua. El medi aquàtic ens ofereix una sèrie de possibilitats que no ens pot oferir el medi terrestre.

L’aigua ens ajuda a millorar l’esquema corporal, la lateralitat i l’orientació espai-temporal gràcies a les forces que exerceix sobre els segments corporals i aquests sobre ella.

El que potser no sabem és que nedar incorrectament ens pot fer més mal que bé, per això és molt important saber si estem realitzant una correcta tècnica a l’hora de nedar. Per això us animem que mireu de millorar la vostra tècnica , ja sigui informant-vos a través de llibres i pàgines web experts en el tema o bé podeu apuntant-vos a cursos de natació per a adults.

I aquí teniu alguns dels errors típics: observeu si ho feu o no. En cas que sí, aconsellem millorar-ho, la vostra esquena us ho agrairà.

1r error: Extremitat inferior enfonsada perdent la linealitat amb la resta del cos.

2n error: Mala posició d’entrada de la mà o retard en el recobrament aeri

3r error: Recobrament pla i entrada de la mà creuada

4t error: Colze baix després de l’entrada de la mà

5è error: Colze baix en el recobrament aeri

6è error: Braçada aquàtica sense acceleració

7è error: Respirar sempre cap al mateix costat

 

natació_crol

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *